Ingredienser / Honning / Produktet honning / Honning i drikke

Honning i drikke

Mange drikke, smooties osv., hvor det at få sødme frem i drikken er afgørende, kan med fordel tilsættes honning. Honning bidrager med mere sødme og flere smagsvariationer end sukker, men der er også to væsentlige ulemper ved honning

1.      Honning er væsentlig dyrere end sukker

2.      Honning medfører tilføjelse af andre smagsstoffer, da honning aldrig er neutral. Derfor bør type også vælges med omhu, men reelt kan der selv i samme honningtype være varianter, hvilket ikke ses i mere industrialiserede produkter som sukker.

Honning indeholder enzymer, der er bakteriedræbende og derfor lindrer ondt i halsen. Men de lindrende enzymer dør typisk ved temperaturer over 40 grader, hvorfor honning i varme drikke primært giver sødme  Når honinngens bakteriedræbende egenskaber skal udnyttes skal honningen således først tilsættes når den varme mælk eller varme the er nedkølen - hvilket jo sjældent ønskes. Honningens virkning aftager afhængigt således meget af temperatur. Jo varmere drikken er når honningen røres i, jo hurtigere forsvinder virkningen fra enzymer.
Honning er som naturlig kulhydrat velegnet i en række drikkevarer, hvor der ellers bruges sukker som the, kaffe, drinks osv. Selvom de gamle græske filosoffer Demokrit, Zenon og Pythagoras tilskrev deres næste 100 år lange liv, at de spiste honning og drak honningdrikke (mjød), skal de overnaturlige egenskaber i honning måske tages med et gran salt.
 
Håndbryggeriet Humleporten  | humleporten@gmail.com