Vores foredrag har rod i vores passion for brygning og formidling. Indlæggene har rod i vores meget omfattende øl-bog, i vores artikler samt i godt 20 års erfaring og forskning i bryggeriprocesser og ingredienser. Foredragene og ølvalg arrangeres derfor mellem dig og os så vi bedst muligt rammer det du gerne vil samt du forventer tilhørerne gerne vil. Ofte er der dog meget lidt forskel her så vi hjælper gerne
Disse foredrag indeholder oftest (altid!) øl-smagning, og vi snakker om øl, hvor man kan vurdere de forskellige øl, der smages ud fra forskellige kriterier. Men vi snakker ikke kun de øl der smages - men meget mere herunder de 139 forskellige varianter i det udvidede periodiske ølsystem.
Men samtidig samler foredragene sig om det at udforske øl: historisk, danske varianter, øl i verdenen, det at brygge og det at smage med sine sanser. Øl er ikke bare øl, og oftest er der deltagere, der ikke er så glade for øl men efter at have smagt varianter og parring af disse finder noget øl interessant.
Her er Humleportens udvidede periodiske ølsystem ofte rammen for vores foredrag, så man kommer omkring hele øl-universet.
Foredragene kan derudover alt efter ønske omhandle emner som:
- En rejse gennem øllets historie
- En rejse gennem øltyper og –varianter
- En rejse rundt i Europas eller/og verdenens øl-skat kammer (det ølperiodiske system)
- Hvad er øl og hvorfor er det godt
- Øl og glasset - skummets betydning og virkning
- Hvordan laves øl – hvordan skænkes øl
- Øl, mjød og vin. Forskel, hvad og hvornår
- Parring af øl og mad
- Humle. Hvordan dyrkes og bruges det
- Øl og krydderurter
- At brygge øl er let. At brygge sin egen stil sværere
Kombinationer af ovenstående (efter ønsker).
Basis for foredragene er vores nye bog om øl, der er under udarbejdelse. Voldsom omfattende værk - men også været på vej i mange år. Skriv til os hvis du ønsker sådan et foredrag, indlæg eller adspredelse til et arrangement, så finder vi ud af om det er muligt samt hvad du ønsker af omfang og indhold osv.